top of page
  • AutorenbildJasna

Dvobojna madjarica

Aktualisiert: 14. Jan.Potrebni sastojci za 6 kora: 3 jaja 1 prasak za pecivo 250 gr secera u prahu 200 gr kiselog vrhnja Ca 600 gr brasna 100 gr buttera sobne temp.


Priprema kora: U brasno dodati secer u prahu i prasak za pecivo

Promjesati sa zlicom. Jaja izmiksati sa mikserom.

Dodati u brasno kojem dodate i butter i kiselo vrhnje. Mikserom lagano miksati a poslije rucno obraditi tijesto.

Ako zelite raditi i tamne kore polovinu tjesta odvojite i stavite par zlica kakao i malo mlijeka i rucno izradite tijesto. Napravite 3 svijetle i 3 tamne loptice.

Razaviti na pack papiru na velicinu 38 × 25 cm. Tjesto pokriti sa prozirnom foliom prilikom razavijanja. Peci na temp. 165 °C tek nekih 8 do 10 min. Kore ne smiju potamniti.

Potrebni sastojci za kremu: 1300 ml mlijeka 175 gr gustina 350 gr secera 200 gr buttera 250 gr cokolade za kuhanje


Priprema kreme:

Jedan dio mlijeka staviti kuhati na pari ( ja kreme kuham na pari ) a u drugi dio staviti gustin i secer i dobro promjesati.

Smjesu sa gustinom izliti u mlijeko koje kuha i stalno mjesati dok ne dobije dovoljnu gustocu. U vrucu kremu dodati cokoladu u malim kockicama i mjesati dok se cokolada ne istopi. Na kraju dodati butter.

Mjessti da se sjefini sa kremom.

Kore mazete sa toplom kremom. Ja sam kolac prelila sa ganasche kremom i ukrasila istopljenom bijelom cokoladom A vi mozete po svojoj zelji , glazurom ili , ili 😀😀😙😙 Kolac staviti u hladnjak da se ohladi i kore sjedine sa kremom. Mozete raditi i klasicnu madjaricu sa 5 kora.


0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

Jadro kocke

Madjarica

Komentarze


bottom of page